mbo4leisuresports-opleiding-sport-outdoor

Wij hebben tijd

Wij hebben tijd.

9 en 10 mei jl. waren twee bijzondere dagen in onze opleiding omdat we “werkelijk de tijd hadden”. Weet u wat de situatie was?

Opleidingsdag met studenten en de meeste opleiders

Periodiek komen wij met de opleiders van MBO4Leisuresports bij elkaar en wij doen dat als de studenten er ook zijn. Studenten krijgen geen vrij, nee, wij werken dan juist samen om ons onderwijs samen beter te maken. Van 9-13 mei waren we voor een klimweek in Zuid-Limburg en op maandag en dinsdag waren de opleiders erbij. Gedurende de maandag en dinsdagochtend ontstond het besef dat de tijd rijp was om in onze groep een stap te maken in “aansturing”.

mbo4leisuresports-opleiding-sport-outdoor

Wij hebben tijd

We besloten om met de (8) opleiders waarmee we in Limburg waren in kleine groepjes met de studenten te praten. Onderwerp? Aansturing en verantwoordelijkheid. Tijd? Onbeperkt, we spraken geen eindtijd af. Met dit als inleiding gingen de groepjes op pad: aan de wandel, in het park of bos of in het klimcentrum. Intensieve gesprekken waren het resultaat en de opbrengst was ongekend. Inmiddels zijn we met onze opleiding in Frankrijk, nog tot half juni, voor onze outdoorweken. Zowel in Limburg als in de voorbereidingsweek als nu in Frankrijk is heel goed te merken dat de gesprekken over “het nemen van verantwoordelijkheid” een waardevolle investering was. We, studenten en opleiders, kunnen er steeds weer op terug- en doorpakken en het heeft onze groep een enorme boost gegeven.
Door vertraging verdieping en versnelling in het leerproces.

Ik kan er uren over doorpraten en -schrijven en heb geprobeerd de essentie weer te geven: wij namen de tijd, die hebben we in onze opleiding. Een uniek kenmerk van onze opleiding, indrukwekkend.

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO