Stages / werk

Stages / werk

Wanneer je bij ons een opleiding volgt, heb je de mogelijkheid om direct tijdens je eerste opleidingsjaar bij een bedrijf aan de slag te gaan.
We maken een combinatie tussen werk en stage. In veel gevallen kan een student voor een betaalde stage kiezen.

 

In de winter werken vrijwel al onze studenten bij een skischool in Oostenrijk. In de zomer kiezen studenten veelal voor een outdoorbedrijf of een watersportcentrum.  Tijdens je werk als sportinstructeur word je begeleid in je ontwikkeling. Als opleiding bemiddelen wij in het vinden van betaalde stages bij skischolen (Oostenrijk) en outdoor- en watersportbedrijven (meest in Nederland). Natuurlijk kun je ook zelf met voorstellen komen over waar jij stages en werk kan doen.

We kijken per student

Per student bekijken we wanneer je tijdens de stageperiodes in de jaarplanning daadwerkelijk stage loopt. Afhankelijk van je voorkeuren en planning kun je daarmee varieren. In de winterperiode kun je bijvoorbeeld vier volle maanden aan de slag bij een skischool. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zes weken in de winterperiode stage te lopen.

In de zomermaanden is dat vergelijkbaar. Je kunt dan bijvoorbeeld drie volle maanden naar het buitenland. Je kunt ook een deel van de zomerperiode stage lopen. Uitgangspunt is steeds te kiezen voor dat wat jou als student gaat helpen om je verder te ontwikkelen.

Samenwerking met bedrijven

Een goeie werkplek biedt mogelijkheden om je te ontwikkelen terwijl je vergoed wordt voor werkzaamheden die je verricht. Wij zijn van mening dat opleiden en praktijkervaring hand in hand gaan. Uitgangspunt is dat je al tijdens je opleiding geld gaat verdienen met afgeronde delen, zoals een instructeurslicentie. Vandaar dat we samenwerken met bedrijven die reeds tijdens de studie deze mogelijkheid bieden.