Jouw beroep

Beroepen in de sport

De grondhouding van een instructeur zit in de passie voor sport. Een opleiding start vanuit deze passie. Meestal start dat met het ontwikkelen van meer eigen vaardigheid. Zelf (beter) leren skiën, windsurfen, kitesurfen of klimmen is belangrijk en functioneel voor een beginnend lesgever. Dat werkt door in de manier waarop jij lesgeeft. Wanneer je zelf veel plezier beleeft aan een activiteit ontstaat een grondhouding van een goede lesgever. Die houding t.o.v. jouw leerlingen laat zich omschrijven als; “dit is zo gaaf, dat moet jij ook meemaken!”.

 

Veel van de beroepen waarvoor wij opleiden vind je in het gebied van de leisuresports. Jouw werkplek is de vakantielocatie van een ander! Reeds tijdens de opleiding mag je jezelf op die plekken ontwikkelen. Het werkveld vraagt om gespecialiseerde instructeurs en vakmensen. Onze mbo-opleiding combineert een brede opleidingsstructuur met de inhoud van specifieke instructeurslicenties. Daardoor is het de beste voorbereiding op een beroep in de sport.

Is het nodig dat je zeker weet of je in de sport wilt werken?

Zeker niet. We geloven namelijk dat de werkvelden waar wij voor opleiden juist ook een perfecte setting bieden om daarbinnen een algemene persoonlijke ontwikkeling door te maken. Oud studenten komen op allerlei plekken terecht. Ook zijn er studenten die doorstuderen aan het HBO. Juist de algemene persoonlijke ontwikkeling die ze bij ons doorgemaakt hebben, maakt dat studenten succesvol kunnen zijn in vele andere (werk)settings. Over deze keuzes kun je goed nadenken aan het kampvuur op 2.500 meter hoogte in de Alpen.

Breed opgeleid

Binnen onze MBO-opleiding word je sowieso breed opgeleid voor de verschillende werkgebieden. Daarnaast is er de mogelijkheid om diverse verschillende keuzes per werkgebied te maken voor een specialisme.

 

Binnen de watersport is dat: windsurf-, of kitesurfinstructeur, senior instructeur watersport of een aanvulling met zeilen.

Binnen de sneeuwsport zijn dat diverse keuzes op het gebied van ski- of snowboardleraar (NSI, Anwärter of Landesleraar).

Binnen de outdoor betreft dat keuzes voor raftguide IRF II of IRF III, sportkliminstructeur, outdoorinstructeur.