Leslocaties

Wij leiden op in de praktijk

Ons schoolgebouw is zo groot als de wereld zelf. Leren gebeurt in de praktijk. Vandaar dat onze opleidingen plaatsvinden op locaties in het werkveld.
We maken gebruik van opleidingslocaties in Rotterdam, Zoetermeer, Haarlem, Zeeland, Harderwijk, Kaprun (Oostenrijk), Guillestre (Frankrijk), etc.

 

Ook het ordenen van wat je geleerd hebt, oftewel de theorie, vindt plaats in ruimten van of bij deze praktijklocaties.

Studenten volgen regelmatig opleidingsweken.
Tijdens deze weken overnachten studenten op de praktijklocatie waar de opleiding gegeven wordt.

OOSTENRIJK, SALZBURGER LAND

Zowel enkele opleidingsweken als je stage/werk in de sneeuw vinden plaats in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Onze uitvalsbasis is Kaprun, maar vanuit daar ontdekken we diverse skigebieden in de deelstaat zodat je veel gebieden leert kennen. MBO4Leisuresports werkt met diverse skischolen samen.

NEDERLAND, BROUWERSDAM ZEELAND

Watersport staat in Zeeland hoog in het vaandel en aan de Brouwersdam kunnen wij aan de ene kant van de dijk prachtig windsurfen (binnendijks) en op de Noordzee vindt het kitesurfen plaats. In Zeeland zijn weinig dagen zonder wind waardoor het voor MBO4Leisuresports een mooie leslocatie is.

FRANKRIJK, HAUTES-ALPES

In de hoge Franse Alpen, les Hautes-Alpes, werk je aan je outdoor vaardigheden. Raften, klimmen, mountainbiken, stand-up paddling (sup) en andere activiteiten komen hier aan de orde, zowel in de praktijk als ook in theorie.