mbo4leiseuresports artikel fietsen

Fietsen

Wheely

Tegen de afgelopen week zag ik vorige week een beetje op. In mijn agenda stond o.a. fotoselecties maken, voorbereiding watersportweken, voorbereiding examens, voorbereiding outdoorweek, voorbereiding Frankrijk weken, enkele afspraken en een aantal administratieve klusjes. Kortom, veel aan mijn bureau achter een beeldscherm.

Blokjes

Ik werk dan in blokjes, even achter het scherm en weer even wandelen. Blokje achter het scherm, even op de fiets, van die dingen. In de loop van de week blijken ook bovenstaande klussen altijd weer ontzettend leuk.
Met collega’s nieuwe invulling bedenken, opleidingsdagen voorbereiden, contact met studenten in dat kader, accommodaties uitzoeken. Mijn fietsblokjes gingen in het verlengde van de bewegingsbetekenis en de bewegingsactivitetien van het mountainbiken, zoals ik in mijn vorige blog beschreef.
mbo4leiseuresports artikel fietsen

Spelen op de fiets

Balanceren was een van de bewegingsbetekenissen. Stilstaan, hoppen, rijden over een balk en zelfs na meer dan 50 jaar “wheelies oefenen”. Altijd jaloers geweest op mensen die dat kunnen, nooit zelf geoefend.

Ik woon nu vlak bij een school en die gasten komen naar school op hun achterwiel. Op een opoefiets, een sportfiets of de scooter: allemaal op het achterwiel. Ik heb me laten inspireren en oefen nu ook op het schoolplein. Wheely komt eraan!