MBO4leisuresports-weer-meer-bewondering-voor-onze-studenten-gekregen

MBO4Leisuresports: weer meer bewondering voor onze studenten gekregen

MBO4Leisuresports: weer meer bewondering voor onze studenten gekregen

Ik vind het een godsgeschenk dat ik in 2018 mijn voorgangers leerde kennen. Bijzondere mensen, bijzondere ontmoeting en dat leidde tot de voortzetting van MBO4Leisuresports door mij. Gaaf voor mij als ondernemer en voor mij als liefhebber van de buitensport. En fantastisch voor mijn gegarandeerde betrokkenheid bij de ontwikkeling van jonge mensen: die zijn zo gaaf, jonge mensen en hun ontwikkeling.

Iedereen vindt onze opleiding “tof”

Veel mensen die ik spreek, vinden onze opleiding tof. En hoe vaker ik erover vertel, hoe dieper de realisatie dat dat zo is. Niet alleen als sportspecialist, ook als mens. Door de intensieve samenwerking tussen studenten en opleiders, veel met elkaar onderweg zijn (letterlijk en figuurlijk) en natuurlijk dat we dat doen in onze prachtige natuur in de avontuurlijke buitensport. Allemaal schitterend en het belangrijkste is dat dat een doel dient: de ontwikkeling van de student.

MBO4leisuresports-weer-meer-bewondering-voor-onze-studenten-gekregen

Onze opleiding is ook “zwaar”

Om mijzelf een beter gevoel bij de fysieke en mentale belasting van onze opleiding te bezorgen, wil ik studenten nadoen. Door de opleidingen die zij doen zelf te doen, kan ik ervaren hoe het voor hen is. Da’s even zoeken als je 54 bent. Maar ja, we leren door te doen. Dus afgelopen week heb ik een voorbereidingstraining gedaan voor de Landes 1 ski-opleiding om te bepalen of ik het fysiek aan kan. Ondanks een stevige crash in de buckels heb ik het fysiek goed kunnen volbrengen. Conclusie? Ik kan het aan en ga het doen in de volgende winter. En nog belangrijker: meer inzicht in de beproeving van studenten die elk jaar deze tiendaagse opleiding volgen: fysiek en mentaal echt een uitdaging die ons veel meer leert dan alleen beter skiën. Het heeft mijn bewondering voor onze studenten opnieuw vergroot.

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO