Jobs-ski-instructeur-snowboard-leraar-MBO4leisuresports

Vier weken Oostenrijk

Vier weken Oostenrijk is leerzamer dan vier jaar regulier mbo-onderwijs

Met de studenten van MBO4Leisuresports zijn we bijna altijd onderweg. Vlak voor Kerstmis waren we vier weken naar Oostenrijk voor onze sneeuwopleiding. We wonen dan samen, we leven samen, we werken samen, we leren samen. Al die tijd zijn we met elkaar. In een groep van dertig studenten en opleiders gebeurt er dan logischerwijs van alles. Er ontstaan spanningen en irritaties. Mensen komen zichzelf tegen en beleven prachtige momenten. Bijvoorbeeld als we op een woensdagavond de toerski’s onderbinden en naar 1.500 meter hoogte sloffen in het donker.

Groepsdynamiek

Al die gebeurtenissen grijpen we aan om het er met elkaar over te hebben. Dat is soms best heftig en tegelijkertijd ook enorm leerzaam. Na vier weken gaat iedereen een stuk wijzer en zekerder naar de skischolen voor de sneeuwstages. Ze hebben lessen voor het leven opgedaan. En ontzettend veel geleerd over groepsdynamiek, wat onze leerlingen enorm gaat helpen in hun latere werk als sportinstructeur. Het zijn ervaringen en belevenissen die je niet opdoet in een klaslokaal.

Jobs-ski-instructeur-snowboard-leraar-MBO4leisuresports

Onze opleiding is uniek!

Bij MBO4Leisuresports hebben we geen klaslokalen. We zijn altijd buiten. Op het water, in de bergen, aan zee, zomer en winter. Dat maakt onze opleiding uniek en anders dan alle andere opleidingen. Ideaal voor jongeren die van sport hun werk willen maken en niet kunnen aarden in een traditionele schoolomgeving. Ga je naar Flachau op wintersport en wil je leren skiën? Ga naar Skischüle Fischis. Daar loopt een student van ons drie maanden stage. Vraag naar David, Teun of Bas: dan weet je zeker dat je na een week als een koning naar beneden komt.

#mbo4leisuresports #schoolzonderklaslokaal #altijdbuiten #lessenvoorhetleven

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO