Op stage: wow, wat was het gaaf

Op stage: wow, wat was het gaaf

Vanmiddag, op 16 februari heb ik mijn collega Lucas gedag gezegd in Eben im Pongau. Vanuit Eben bezochten we zo’n tien skigebieden in de afgelopen twee weken. Wat was het supergaaf om te zien zeg, hoe onze studenten het doen.

Vorig jaar geen winterseizoen

Nadat het winterseizoen vorig jaar sneuvelde door Covid zijn er dit jaar veel studenten die voor het eerst op sneeuwstage zijn. Sommige studenten gaan alleen, anderen gaan samen. Iedereen kan dat voor zichzelf bepalen, ook hoe lang en ook of je b.v. tussendoor naar huis wilt. Elke student maakt daar eigen afwegingen in.

Wat een mooi vak

Wat mij erg heeft geraakt in deze periode is het plezier dat studenten hebben in de omgang met kinderen, volwassenen, ouderen, mannen en vrouwen en van allerlei pluimage. Ze vinden het echt mooi om deelnemers in hun lessen te winnen voor de buitensport, in dit geval skiën. In dit geval, want onze studenten zijn ook specialist in veel andere outdoor activiteiten. De liefde voor sport, de zorg voor cursisten en de zorg voor moeder natuur waarin dit allemaal kan, gaan fantastisch samen. En dat maakte Lucas en mij trots en blij met wat we gezien hebben. Nu op naar de studenten die in Nederland op stage zijn.

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO