MBO4-leisuresports-wintersport-instructeur-mbo-opleiding-sport-en-bewegen-ski-leraar

Op stage: “minder contact en meer leren, want ik bepaal het zelf”

Op stage: “minder contact en meer leren, want ik bepaal het zelf”

Op woensdag 2 februari a.s. rij ik naar Oostenrijk. Mijn collega Lucas ontmoet ik dan in Eben im Pongau. Vanuit Eben bezoeken we zo’n tien skigebieden in de komende twee weken. We gaan op bezoek bij alle studenten die stagelopen in het Salzburgerland.

We besteden veel tijd aan onze studenten

In de winterstage doen we dat twee keer per student, in de zomerstage één keer. We doen mee met de les of activiteit die de student leidt. We bespreken uitgebreid na, over de les, het stagebedrijf en de omgeving en faciliteiten. We onderzoeken in hoeverre ze toepassen wat ze eerder leerden. Natuurlijk spreken we de stagebegeleider en Lucas en ik bezoeken skischolen in de buurt waar we nog geen relatie mee hebben. Eén stagebezoek duurt één dag en elke student is dat dubbel en dwars waard.

MBO4-leisuresports-wintersport-instructeur-mbo-opleiding-sport-en-bewegen-ski-leraar

Verschillen

Wat een verschillen tussen studenten. Dat is prima. De één is heel erg thuis in de sneeuw, de ander meer op het water of aan de klimwand. De één vindt het makkelijk om alleen te gaan, de ander wil graag samen. De één gaat makkelijk van huis, de ander vindt het vreselijk. De één kan koken, vindt dat leuk of juist een enorme opgave. Elke situatie is prima, want iedereen maakt eigen keuzes. Studenten die het zelf besluiten en regelen, leren en ontwikkelen. Hoe meer ze zelf regisseren, hoe blijer Lucas en ik zijn.

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO