mbo4leisuresports artikel mountainbiken

Mountainbiken

MBO4Leisuresports Mountainbiken

Bij MBO4Leisuresports zijn we met 25-30 studenten en 12 opleiders. Als opleiders doen we op elke opleidingsdag ons vak voor aan onze studenten. Dat is supergaaf, uniek en ook best wel kwetsbaar.

Ook opleiders doen immers niet alles goed en studenten geven dat terug. Dat kan bij ons, we streven dat na. Het is immers JOUW opleiding en als WIJ die beter kunnen maken, horen we dat graag! Zo maken we samen jouw en onze opleiding. Steeds beter, elke dag weer. Ook supertof is dat we nieuwe ontwikkelingen samen doormaken.

Mountainbiking

Het fietsen op de MTB wordt steeds populairder. In Nederland en zeker ook daarbuiten, ook in de landen waar we met onze opleiding graag zijn: Oostenrijk en Frankrijk. In de Alpen ontstaan steeds meer magnifieke MTB-gebieden. In het afgelopen jaar kregen we meer vragen van studenten “of ze ook MTB-stage in de Alpen kunnen doen?” – Tuurlijk, gaaf zelfs. Eén student heeft er al een baan aan overgehouden. Het idee ontstond om meer gestructureerd ons fietsdeel van de outdoor opleiding in te richten. Met meer aandacht voor mountainbiken. Ook een kans voor meer keuzevrijheid in onze opleiding.
mbo4leisuresports artikel mountainbiken

Samen bewegingsactiviteiten ontwikkelen

Collega Coen en ik bespraken in de IJssellinie dat MTB geen traditioneel bewegingsdomein is, dus wat is het bewegingsdomein nou eigenlijk? En wat is de essentiële bewegingsbetekenis? En welke activiteiten kun je daarbinnen bedenken, waar moeten die aan voldoen? En hoe komen we tot een keuzedeel Mountainbiken? Hoe pakken we dat aan? Hoe betrekken we collega’s en studenten daarin?

In april en mei, tijdens de MTB-dagen gaan we dat ervaren: leren door te doen. En samen ontwikkelen wat we leren. Zin in het voorjaarssemester!