Jobs-outdoor-watersport-instructeur-MBO4leisuresports

Lesgeven is bij ons net als de natuur

Lesgeven is bij ons net als de natuur

Zondagochtend vroeg was ik onderweg naar Surfcentrum Brouwersdam. Windkracht 9. Ik was onderweg om een student te ontmoeten. Ik luisterde naar “Vroege Vogels”. Als de omstandigheden optimaal zijn, groeit en bloeit de natuur. Als de temperatuur, de windrichting en de windkracht juist zijn, vliegen de vogels naar het noorden. Dat geldt ook voor onze opleiding.

Leren geschiedt in optimale omstandigheden

Als de omstandigheden optimaal zijn, wordt er geleerd. De kwaliteit van onze opleiders is juist hiermee verbonden: altijd alert en scherp om optimale (leer)omstandigheden te creƫren. Een deel ervan is te plannen, een deel van die omstandigheden ontstaat: juiste groep op het juiste moment op de juiste plek. Ik denk dat het geen toeval is, dat dat niet bestaat. Ik denk dat het een kwaliteit is van onze opleiders om zo sturing te geven dat die optimale omstandigheden ontstaan en dat ze passend zijn voor onze studenten.

Jobs-outdoor-watersport-instructeur-MBO4leisuresports

Zelfstandig, onafhankelijk en verantwoordelijk

In combinatie met gemotiveerde studenten die zin hebben om te leren is het dan dankbaar werken. Studenten nemen zelfstandig beslissingen over wat ze gaan leren en voelen zich daarvoor steeds meer verantwoordelijk. Daar werken we naar toe: zelfstandig en onafhankelijk beslissen over je eigen leerproces. Met oog voor onze natuur.

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO