Keuzedelen-volgen-bij-mbo4leisuresports

Keuzedelen MBO4Leisuresports

Keuzedelen MBO4Leisuresports

In 2016 werden “keuzedelen” ingevoerd in het MBO-onderwijs. Dit gebeurde in het kader van “onderwijsvernieuwing”. Een keuzedeel is een module die een student kan kiezen binnen zijn of haar opleiding: het is een onderdeel waarin de student zich wil specialiseren (verdieping) of waarin de student in het kader van de opleiding interesse heeft (verbreding). Beide kan.

Geïntegreerd in de opleiding

Ook bij MBO4Leisuresports hebben we keuzedelen. De meeste studenten die onze opleiding volgen ronden meer keuzedelen dan eentje per jaar af. Dat komt omdat onze keuzedelen niet altijd “expliciet”, apart dus, worden aangeboden. De inhoud van de keuzedelen ligt bij ons natuurlijk op het gebied van sneeuw-, water- of outdoorsport. In onze opleiding zijn de activiteiten verankerd en in sommige van deze onderdelen doen studenten examens die aansluiten bij internationaal erkende organisaties. Daarmee behalen ze internationaal erkende diploma’s voor ski├źn, snowboarden, klimmen, raften, fietsen, wind/kitesurfen.

Keuzedelen-volgen-bij-mbo4leisuresports

Een keuzedeel op initiatief van studenten?

Natuurlijk ontwerpen wij als opleiding die keuzedelen en integreren ze in de opleiding. De studenten maken de keuze welke ze dan doen. Meestal hanteren wij dat een keuzedeel in de opleiding wordt opgenomen als minimaal zeven studenten dat keuzedeel kiezen. Zou best gaaf zijn als een groep studenten zich naar aanleiding van deze bijdrage bij onze opleiders meldt met het verzoek voor volgend schooljaar een bepaald (nieuw) keuzedeel te ontwikkelen. Zo maken onze studenten hun eigen onderwijs: cool toch?

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO