biken-mbo4leisuresports

Biken

Biken

Tjonge, vanuit vakantie in Frankrijk meteen naar Oostenrijk. Met mijn collega Lucas wat zaken voor de winter voorbereiden. We hebben ook een student bezocht. Hij loopt stage in Grossarl, bij de skischool. Alleen in de zomer heet het een bikeschool.

Biken is enorm

Fietsen doe ik vanaf mijn vijfde jaar al naar school. Zo rond mijn 12e nam mijn vader mij mee op fietstrippies en dat zijn er sinds die tijd veel geworden, heel veel. Op allerlei fietsen. Twee jaar geleden kocht ik een nieuwe MTB. Het werd een fiets die in de bossen en single trails in Nederland goed uit de voeten kan. Nu was ik met Lucas in Leogang en wat ik daar heb gezien? Dat biken is echt enorm. Grote fietsen en kleine, oud en jong, hardtail, dubbel suspension, enduro, outfits, pumptracks. We waren in Leogang en liepen door het bikepark. Honderden fietsers, oud en jong, man en vrouw, vlogen om ons heen. Wat een diversiteit. Supergaaf.

biken-mbo4leisuresports

Outdoor sport groeit, opleiding ontwikkelt

2019 was de eerste zomer waarin de cijfers van het zomertoerisme die van het wintertoerisme in Oostenrijk overvleugelden. Door het MTB, in alle vormen en maten, door het hiken. Alle winterse infrastructuur wordt ervoor ingezet. Ondanks de korter wordende winters blijven de Alpen een fantastische bestemming voor actieve vakanties. Als opleiding spelen wij in op dat soort ontwikkelingen. In het nieuwe schooljaar werken twee studenten aan ons MTB-programma, dat vernieuwing ondergaat. Want “zomaar” gaan fietsen? Iedereen denkt dat ie het kan, tot ie bovenaan een helling staat. Goede instructeurs kunnen dat voorkomen en voorbereiden. Mooi dat we zo’n ontwikkeling samen oppakken. Dan sluit het het beste aan bij de behoeften van studenten.

NRTO-MBO4leisuresports-lid-van-NRTO