mbo4leisuresports-artikel-avontuur

Avontuur

Avontuur

In de zomer van 2019 werd ik directeur (en eigenaar) van de particuliere sportopleiding MBO4Leisuresports. Een nieuw avontuur naast Radiante Sport, een mooi, klein en zeer fijn organisatiebureau. Nieuw avontuur erbij, mijn passie voor outdoorsport en lesgeven, uit een ver verleden, tot leven wekken. Wat een vooruitzicht. In december 2019 brak de Corona-ellende uit. Wat waar is, lijkt niemand te weten en waar het naar toe gaat weet zeker niemand. Ondertussen geven wij les.

Uitdaging

De uitdaging om dat onderwijs te verzorgen, is groot. Wekelijks maken we scenario’s voor de komende weken en maanden. Telkens na persconferenties voegen we verse richtlijnen en voornemens toe. Bij de activiteiten (zoals surfen, skiën, fietsen, klimmen, e.d.) is afstand houden makkelijk: het is niet zo verstandig om dan dicht bij elkaar te komen. Ook bij onze praktische opleiding bespreken we de theoretische aspecten van activiteiten en van lesgeven. Bewegingsanalyses, lesprincipes, eigen vaardigheid, leiderschap. Dan is de uitdaging groter om afstand te houden, maar met onze groepsgrootte is het te doen. Gelukkig zijn we een kleine opleiding. Niet vanwege Corona, maar vanuit de overtuiging dat studenten dan meer ontwikkeling doormaken.

mbo4leisuresports-artikel-avontuur

Balanceren

In het lesgeven in sport en recreatie en in het bewegingsonderwijs onderscheiden we betekenisgebieden. Het betekenisgebied “balanceren” is nog nooit zo nadrukkelijk op ons dagelijks leven van toepassing geweest. De drie assen van balans zijn voor ons elke dag, al skiënd of fietsend, een uitdaging. Covid ’19 voegt een nieuwe dimensie toe en met deze nieuwe dimensie voel ik me soms alsof ik weer voor het eerst op ski’s sta.

Je kunt MBO4Leisuresports ook rechtstreeks volgen op Linked-in:
linkedin.com/company/mbo4leisuresports