mbo4leisuresports-artikel-anderhalve-meter-onderwijs

Anderhalve meter onderwijs

Anderhalve meter onderwijs

Achterstand in het onderwijs?

De zomervakantie moet worden vervroegd om de periode dat scholen dicht zijn te vervangen. Zomerscholen moeten worden opgestart. We zijn een vreemd volk. We proberen ons hachje te redden en we maken ons druk over achterstand op school. Achterstand ten opzichte van wat? Als de Corona-dreiging over gaat, lijkt het mij fantastisch als kinderen en jongeren buiten kunnen spelen, sport kunnen beoefenen, kunnen hangen en chillen. Pas op dat gebied zijn achterstanden ontstaan. Aan schoolwerk hebben de meesten dankzij enige digitale faciliteiten nog wat kunnen doen. Sporten, spelen en hangen was helemaal niet mogelijk.

mbo4leisuresports-artikel-anderhalve-meter-onderwijs
mbo4leisuresport-tent-bergen-artikel-anderhalve-meter-onderwijs

Er is maar 1 ding dat telt en dat is maatwerk”

Deze kop stond afgelopen week in enkele kranten boven een artikel dat ging over het inhalen of wegwerken van achterstanden in het onderwijs. Mooi streven, maar dat kan helemaal niet. Dat is nou precies de achtergrond van het ontstaan van onze opleiding: kleinschalig, veilig, zeer flexibel en met een onderwijsprogramma volledig op maat voor de student. In een groot instituut kan dat helemaal niet. Geen verwijt, geen oordeel, helemaal niet. Het kan gewoon niet. Flexibiliteit en maatwerk gaat verloren als je groot wordt. Niet meer dan 30 studenten in ons curriculum. Logisch gevolg? Hoge kwaliteit, veel aandacht voor elk individu, iedereen een persoonlijke planning, etc.

Anderhalve meter onderwijs

Onze regering daagde ons uit om na te denken over de sociale afstand in onze maatschappij. In ons onderwijs, met skiën en snowboarden, wind- en kitesurfen, raften, MTB, klimmen en hiken is anderhalve meter altijd al aan de orde van de dag. Moeilijke situatie om met deze activiteiten binnen anderhalve meter van elkaar te zijn. Ook bij de nabespreking van activiteiten voldoen wij aan de afstandrichtlijn; geen klaslokaal maar een grasveld, een kade of een skipiste. Ook daar: met een overzichtelijke groep is dat prima te doen. Geeft ook anderhalf keer effectiever onderwijs, maar dat terzijde (voor nu).

Je kunt MBO4Leisuresports ook rechtstreeks volgen op Linked-in:
linkedin.com/company/mbo4leisuresports

over-mbo4leisuresports-kennismaken-mbo-gerichte-sportopleidingen