Opleidingsopbouw Sneeuwsport

Wij leiden volwaardige sneeuwsportleraren op. Doel is een baan bij een skischool in het buitenland of in Nederland.

Als coördinator (niveau 4) stuur je een team van instructeurs aan. Binnen onze 3-jarige opleiding kun je je ontwikkelen tot dat niveau, waarbij je een mbo diploma haalt inclusief een afgeronde Oostenrijkse Landes opleiding (Anwärter, Landes 1, Alpinkurs en Landes 2). Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze studenten een goede startkwalificatie behalen. In de beroepspraktijk heeft de hoofdskileraar immers vaak een hoger instructeursniveau nodig dan de leraren die hij als coördinator aanstuurt.

Image

Wanneer je als instructeur (niveau 3) bij ons afstudeert, heb je naast je mbo diploma tevens je Oostenrijkse Landes 1 op zak. Je werkt als instructeur (ski- of snowboardleraar) voor een skischool en je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verzorgen van lessen.

De Oostenrijkse opleidingsmodules verzorgen wij in samenwerking met snowsportsacademy.

Image

Een sneeuwsportopleiding wordt bij ons vaak gecombineerd met een watersport- of een outdoor opleiding. Veel skischolen bieden tegenwoordig ook buitensportprogramma's aan tijdens de zomermaanden, terwijl omgekeerd buitensportbedrijven in de winter skireizen aanbieden. In de zomer werken als surfleraar en in de winter als skileraar is ook een combinatie die veel voorkomt.  De bedrijven waar wij mee samenwerken bieden vaak die mogelijkheid.

alt

alt

alt

alt

alt

MBO4Nederland
heeft het keurmerk
van de NRTO:
nrto_keurmerk_jpeg.jpg - 13.20 KB

nrto-logo website 2.jpg - 11.35 KB

Algemene
Voorwaarden

Gedragscode

Partners:


 

you tube 3.jpg - 2.74 KB

facebook 3.jpg - 2.54 KB